Lesene igrače

Les je lep in lesene igrače tudi. Pika.

Že od nekdaj obstajajo in se izdelujejo lepe lesene igrače, ki se v vsem svojem obstoju niso prav dosti spremenile. Tudi v teh visoko tehnoloških časih so lesene igrače za otroke še vedno prepoznavne in morda celo vedno bolj popularne.

Ena od tistih dobrih lastnosti, ki jo imajo stare dobre lesene igrače je tudi njihova dekorativna vrednost. Vsaka kakovostna, dobro izdelana lesena igrača bo zagotovo dobro služila tudi kot imeniten dekorativni dodatek vsakega doma.

Še pomembnejša lastnost, ki jo imajo igrače iz lesa je ta, da trajajo in trajajo!

Tudi, če imajo nekaj prask, so lesene igrače še vedno več kot pripravljene dobro služiti naslednji radovedni generaciji otrok. Torej so trajnostne in ne obremenjujejo okolja, zaradi česar smo danes že tako ali tako pogosto v skrbeh!

Lesene igrače pomenijo za otroka neposreden stik z naravo.

Težko si je zamisliti otroško sobo v kateri jih ne bi našli in prav je tako. Ker je material tisti, ki določa igro, se otrok že na podlagi dotika odloči ali mu je lesena igrača všeč ali ne. Les je topel material, ki je zelo prijeten na dotik. Če imajo igrače iz lesa kakovostno končno obdelavo, s svojo rahlo teksturirano površino omogočajo otroku zelo prijetno senzorično izkušnjo. Kar pomeni, da bo otrok takšne lesene igrače  rad prijel v roko in se igral z njimi.

Z lesenimi igračami se lahko začnejo igrati že zelo majhni otroci, zato so že dolgo uveljavljene kot pomembne razvojne igrače za vsa obdobja.

Kot lesena grizala jih sicer ne priporočamo čeprav ta dejansko obstajajo, a le kaj lahko zamenja tiste znamenite štiri lesene kocke z različnimi motivi za sestavljanje. Lesena natikanka, srčkan lesen vlakec ali lesen avtomobilček, pa različne lesene sestavljanke, vstavljanke, igre spomina in še in še bi lahko naštevali.

Še posebej zanimive so kreativne lesene igrače. Te so popolnoma nestrukturirane in namenjene za prosto igro ali open-ended play!

Prosta igra je kraljica vseh iger, ko govorimo o razvoju domišljije in igrače za prosto igro so vedno dobrodošle! Ne glede na to iz kakšnega materiala so. Tudi za tiste, ki prisegajo samo na les, se najde veliko dobrih igrač izdelanih iz lesa, ki so namenjene izključno za open ended play igro ali prosto igro, kot jo imenujemo pri nas.  Vsaka naložba v leseno igračo, ki spodbujajo razvoj kreativnosti je dobra naložba. Vlagajte v kakovostne igrače iz lesa, ki spodbujajo ustvarjalnost in razvijajo tisto najpomembnejše za otroke -  otroško domišljijo!


Najlepše lesene igrače za sestavljanje čudovitih objektov in grajenje otroške domišljije boste zagotovo našli med kreativnimi lesenimi igračami. 

Preberi večManj

Izdelki od 1 do 24 od skupaj 463

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 24 od skupaj 463

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Show More Products

ZA OTROKA
LE NAJBOLJE

Skrbno izbrani izdelki najvišje kakovosti.

VARNO
NAKUPOVANJE

Pri nas lahko nakupujete brez skrbi.
Podatki so pri nas varni!

GARANCIJA
ZADOVOLJSTVA

V 30 dneh nam pošljite izdelek.
Mi vam vrnemo denar.