VSA NAROČILA PREJETA V ČASU OD 11.7. DO 19.7. BODO ODPOSLANA 20.7.!

Strokovna mnenja


SOFIJINA IZBIRA raziskuje in izbira igrače, jih preizkuša in ocenjuje. Mnenja vzgojiteljic in strokovnih delavcev ji veliko pomenijo, zato jih zbira in vam jih posreduje.


Maj 2018 - Preizkušanje igrač v Vrtcu Šentjur, mnenja zbrala Elizabeta Jelen, ravnateljica

NEWMERO PLOŠČICE ZA ZGODNJE UČENJE MATEMATIKE, starostna skupina otrok 5-6 let

"Matematična igra vsebuje veliko različnih možnosti: od učenja števil (sestavljanja večmestnih števil), spoznavanja katero število je večje, katero manjše (otrok se lahko sam preveri s štetjem gumbov), otrok razvija miselne operacije za seštevanje (otrok se lahko sam preveri), sestavljanje vzorcev, zaporedje, glede na barvitost ploščic, otrok sestavlja vsote števil s ploščicami. Matematična igra se je v najini skupini pokazala kot zelo zanimiva, pritegnila je pozornost otrok, ob njej so na sproščen in igriv način premagovali različne miselne naloge." Barbara Orač in Petra Koželj


April 2018 - Preizkušanje igrač v Vrtcu Laško, mnenja zbrala  Greta Labohar Škoberne, pomočnica ravnateljice

MILLAMINIS

"Na preizkušnjo smo dobili set Gasilci, Cesta, Promet ter penasti blazini v obliki kvadra in tristrane prizme. Prav ti blazini sta bili otrokom najbolj všeč. Na njih sta narisani cesti in lahko so ju kombinirali na različne načine in so se ob tem zadržali tudi po celo uro. Druga po zanimivosti je bila igra z gasilci, saj so lahko oponašali zvok sirene, se pogovarjali o tem kam gredo na pomoč, kaj potrebujejo ipd. Počasi smo zraven vključili še cesto in prometne  znake. Avtomobili so trenutno zelo iskani, s prometnimi znaki so sprva ravnali grdo, ko pa sem  jim povedala in pokazala, zakaj so pomembni, so jih začeli gledati drugače. Vse stvari, ki smo jih imeli, bi s časom lahko postale krasen del vsakdana.“ Sabina Šmauc

MOLUK OOGI IN OOGI ZOO                                                                                                                                         

"Igrače Oogi so zaradi svojega izgleda pri otrocih vzbudile veliko zanimanja. Igra je bila ustvarjalna, osredotočena predvsem na pripenjanje igrač na različne površine,na različne. Ponujajo veliko možnosti za igro, tudi pri uporabi drugih igralnih sredstev." Ojsteršek Lucija

MOLUK MOX

"Te žogice so požele največ zanimanja, ker so super za stiskati, se ne uničijo in otroci so se lahko z njimi pačili, si jih podajali … Potem, ko sem jim jaz pokazala načine uporabe po slikovnih predlogah, so jih še bolj želeli uporabljati. Od vseh ponujenih didaktičnih sredstev, so meni in otrokom bile te žogice še najbolj všeč za nadaljnjo uporabno."


April 2018 - Preizkušanje igrač v razvojnem oddelku VVZ Slovenj Gradec, mnenja zbrala Irena Pijovnik, pomočnica ravnateljice

DOMIŠLJIJSKE IGRAČE MOLUK

BILIBO MINI

"Prijetnih, atraktivnih barv. Zanimiva, privlačna oblika, ki omogoča gibanja – VRTENJE (še posebej všeč otrokom), SESTAVLJANJE, VSTAVLJANJE, SKRIVANJE. Enostavno za prijem otroške roke."

HIX – silikonski

"Zelo privlačnih barv, kontrastnih, močnih. Super zaradi enostavnega pincetnega prijema pri premikanju, skrivanju, sestavljanju v stolp. Odlična masa – ne zdrsne (večja motivacija za sestavljanje), prijetna masa na otip."

OOGI

"Odličen na otip, prijeten material, zabaven, ker se močno prilepi na podlago za urjenje moči in pritiska."

BONGO

"Odličen na otip, prijeten material, zabaven, ker se močno prilepi na podlago. Za urjenje fino motorike – vstavljanje drobnih materialov v usta."

PILLA - gosenica

"Otrokom zelo privlačna zaradi barve in priseskov, za slepe otroke zelo zanimiva, ker je drugačna,nova, fleksibilna oblika, ki nudi možnost raziskovanja. Enako silikonski možiclji (OOGI) za urjenje moči,pritiska, orientacija po prostoru (slepi otroci jih radi iščejo po tleh), zelo jim je všeč zvok, ko se odlepijo."

MOX – modre silikonske žogice

"Zelo zabavne slepim otrokom, ker omogočajo igro z lastnim telesom (natikanje na roke, noge, dele oblačil), za urjenje fino motorike (stisk in vstavljanje v luknjo)."

PLUI BRUSH SUNNY – krtačka sonček

"Prijeten za samostojno masažo dlani, podplatov, zanimiv za raziskovanje v dlani in odličen za kombinacijo z ostalimi silikonskimi igračami."

BOI – majavček pingvin

"Zanimiv zaradi gibanja, oblike, možnosti za raziskovanje, kombiniranje."

PLUI CLOUD – oblak za igro z vodo in PLUI RAINBALL

"Zanimiv princip delovanja za otroke s posebnimi potrebami nekoliko prezahtevno, prijem bi bil lažji, če bi se oblak lahko stisnil (bil mehak)."

MILLAMINIS – IGRAČE ZA NAJMLAJŠE

Družabna igra BZZZ

"Igra na prijetnem materialu (pena), s privlačnim potiskom, pena omogoča tudi zidanje stolpov, sama igra za naše otroke trenutno prezahtevna, a za ostale zanimiva."

 MOJ PRVI AVTO IN CESTA – penasta vozila in cesta

"Prijeten, tih material, lepih barv, enostavno za gradnjo. Pena otroke z določenimi senzoričnimi  težavami vodi v grizenje pene in vstavljanje igrač v usta. Zelo dobro, ker ni majhnih koščkov, primerno za majhne otroke. Avtomobili – enostavni za prijem tudi gibalno oviranih otrok."

WHEELY BUG – poganjalec miška

"Zelo okreten, zanimiv, privlačna oblika in material. Za otroke z gibalnimi ovirami nudi premalo opore (hrbet), ker tudi sedišče ni poglobljeno, niso imeli dovolj občutka varnosti pri vožnji."


Januar 2018 - Jerneja Čretnik, dip. del. ter., terapevtka senzorne integracije

"V delovni terapiji Zdravstvenega doma Velenje smo imeli priložnost preizkusiti igrače Moluk, znanega švicarskega proizvajalca igrač. Z veseljem smo jih vključili v terapevtske aktivnosti, ki jih izvajamo pri otrocih. Z igračami spodbujamo otrokovo kreativnost, domišljijo, igro ter ostale procesne spretnosti, kot so razumevanje navodil, primerjanje, razvrščanje, štetje, spomin, učenje in spoznavanje npr. barv in velikosti. Na različne načine jih lahko vključimo tudi v gibalne aktivnosti in s tem spodbujamo otrokove motorične spretnosti, ravnotežje, finomotoriko in koordinacijo." 


December 2017 - Preizkušanje igrač Sofijine izbire v Vrtcu Vransko, mnenja zbrala pomočnica ravnateljice Mojca Brglez, mag. manag. 

SPLOŠNO O IGRAČAH MOLUK

"Dobre in zanimive igrače za igro z vodo, uporabo tudi za seznanitev z barvami…" Katja

"Zanimive igrače- za igre z vodo, zdrobom, mivko…za utrjevanje barv, velikosti, štetje, presipanje, sprostitev…." Nada

NELLO

"Didaktična igrača, večnamenska, zanimiva." Nuša

"Zanimiva, za več področij, štetje, velikostni odnosi, barve …" Tatjana

"Zanimiva igrača, dobro sprejeta pri otrocih." Simona

"Dobra igrača za igro z vodo …" Branka

OOGI

"Zanimivo, otroci preizkušajo, kje prime vakum. Tudi med sabo jih lahko spojijo. Primerno za skupinsko in individualno ustvarjalno igro. Dobro bi bilo imeti več barv." Nuša

"Strinjam se s prejšnjim komentarjem! Otroci dobro sprejeli." Tatjana

"Zanimiva igrača." Branka

PLUI RAINBALL

"Izredno zanimivo za eksperimente!" Nuša

"Dobro bi bilo imeti več barv." Tatjana

BILIBO

"Večnamenska igrača (ustvarjalna igra z vodo, barve ...)." Nuša

"Uporabno za vse starostne skupine, tudi za pesek, velikostne odnose ipd." Tatjana

HIX

"Dobra igrača pri ustvarjalni igri z vodo, lahko jo uporabimo tudi za seznanjanje z barvami." Nuša

"Zanimiva tudi za konstrukcije in oblikovanje." Tatjana


 

Naročilo nad 60 € bo dostavljeno<br />hitro in brezplačno.

POŠTNINO VAM
PLAČAMO MI

Naročilo nad 60 € bo dostavljeno
hitro in brezplačno.

Skrbno izbrani izdelki  najvišje kakovosti. <br /> Za dojenčka, malčka in otroka.

ZA OTROKA
LE NAJBOLJE

Skrbno izbrani izdelki najvišje kakovosti.
Za dojenčka, malčka in otroka.

Pri nas lahko nakupujete brez skrbi. <br />Podatki so pri nas varni!

VARNO
NAKUPOVANJE

Pri nas lahko nakupujete brez skrbi.
Podatki so pri nas varni!

Večje ali redne nakupe.

GARANCIJA
ZADOVOLJSTVA

V 30 dneh nam pošljite izdelek.
Mi vam vrnemo denar.