Duda in priponka za dudo

Duda je pripomoček za nego dojenčka, ki večinoma kot prvi nadomesti mamin sesek!

Cucelj dude je gumijast tulček namenjen sesanju. Njegova velikost mora ustrezati starosti dojenčka. Dude za novorojenčke imajo najmanjši cucelj. Ti so tudi različnih oblik, zato je dobro preizkusiti več različnih dud. Tako najlažje ugotoviš kakšen tip cuceljčka bo tvojemu dojenčku najbolj všeč.

Nekje po 6. mesecu pa je že čas, za zamenjavo prve dude z dugo, večjo. Ker je dojenček pri 6 mesecih že zelo radoveden in svet spoznava s pomočjo ust, mora biti tudi zaščitni rob dude večji. Tako, da svoje dudike ne more dati cele v usta.

Ali bo tvoj dojenček uporabljal dudo se sama odloči. Večinoma se res znajde v vsaki previjalni torbi, sobici ali je vsaj na nakupovalnem seznamu bodoče mamice. Nekatere se odločijo, da je ne bodo uporabljale, druge mame si brez nje ne predstavljajo prvih mesecev. Uporaba ima dobre učinke in kot vse druge stvari tudi nekaj ne tako dobrih. Na tebi pa je, da jih pretehtaš in se odločiš za uporabo ali pa ne.

Če si se odločila za nakup dudice, izberi pravo za svojega dojenčka. Pomembno je, da izbereš ustrezno velikost. Ta gre po starosti. Če bo cucelj premali, je po vsej verjetnosti otrok ne bo želel. Tudi preveliko bo težko cucljal. Zato pozorno glej starostne oznake na dudah.

Kaj pa priponka za dudo?

Če že dojenček ima svojo najljubšo dudko, potem mora imeti tudi priponko za dudo. Otrok se naveže na svojo dudiko in če ta ni pripeta na priponko za dudo, mu ta pogosto pade, uide ali se celo izgubi. To pa ni čisto nič prijetno ne za dojenčka ne za mamo. Zradi čiščenja ali iskanja dude, bo dojenček brez nje nekaj časa in verjemi, da bo zelo negodoval.

Držalo za dudo oziroma priponka, pa ni le funkcionalen dodatek, ki poskrbi za to da se dudka ne umaže ali izgubi. Držalo za dude je lahko tudi dobro oblikovana igrača za dojenčke, ki se spozna na razvojno igro. Senzorični dodatki takšnega držala za dude poskrbijo za razvoj dotika in vida dojenčka. Tudi mehkoba materiala takšne priponke za dudo je prav tolažilna in dojenček jo bo rad stiskal in prijemal.

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 28

Stran:
  1. 1
  2. 2

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 28

Stran:
  1. 1
  2. 2