Ročne lutke

Vsakomur od vas, ki ve kako radi imajo otroci ročne lutke, je jasno kako pomembno vlogo igrajo v življenju otroka! Za tiste, ki se prvič srečujete z ročnimi lutkami ali z naprstnimi in še niste razmišljali o njih nam dovolite, da povemo nekaj besed o tem.

Za ročne lutke lahko trdimo, da jih nobena igrača ne more zamenjati. Še posebej to velja za otroke v prvem starostnem obdobju, to je od 1. do 3. leta starosti otroka. V tem obdobju predstavlja lutka otroku pomemben medij, ki zbliža svet odraslih in otrok. Lutka te lahko očara samo, če verjameš vanjo in otroci verjamejo vanje. Lutke so tiste magične igrače, ki jim otroci zaupajo in verjamejo celo bolj kot odraslim! Seveda lutka lahko oživi šele z gibom, glasom in pogledom odrasle osebe, ki odigra z njo vlogo. Z igro lutka oživi, dobi 'dušo - življenje' in otroci brezpogojno verjamejo vanjo.

Simbolna igra z lutko!

Ročne lutke so odlične igrače za spontano obliko lutkarstva, ki se zgodi brez posredovanja odraslih. Simbolna igra v kateri se otrok sam sproščeno in svobodno pogovarja s svojimi lutkami, nudi otroku brezmejno svobodo. V igri je vse mogoče in vse dovoljeno. Otroška domišljija nima meja in preizkušanje različnih vlog v izpolnjevanju vseh mogočih nalog, ki si jih otroci izmislijo je neverjetno. Tveganj za neuspeh praktično ni in otroci se veliko naučijo o aktivnostih, ki jih potem opravljajo v vsakdanjem življenju.

Lutke skozi starostna obdobja!

Ročne lutke in naprstne lutke so primerne za igro že z najmlajšimi otroci. Otroku od šestih mesecev do enega leta starosti, približamo lutke nežno in s potrpljenjem. S pomočjo ročnih ali naprstnih lutk jim pripovedujemo zgodbice in pojemo pesmice. Način pripovedovanja naj se razlikuje od vsakodnevnega govora. Ročne lutke in zanimiva predstava z njimi pritegne pozornost otroka, ga umiri in zapelje v čudoviti svet zgodbic. Pri dveh letih pa so malčki sposobni že sami določeni opravil in govorna komunikacija v tem obdobju precej napreduje. S pomočjo lutk jim izboljšamo govor in zmožnost poslušanja. Sčasoma so otroci dovolj sposobni, da se popolnoma sami posvetijo igri z lutkami in takrat dobijo ročne lutke še dodaten razvojni pomen za otroke. Od  tretjega leta dalje so otroci že pravi mojstri simbolne igre in ročne lutke so čudovita igrača za razvoj fine motorike, veščin uporabe rok in domišljije!

Kakšne lutke?

Ročne lutke naj bodo mehke in prijetne na dotik, kakovostno izdelane in omogočajo naj uporabo vseh pet prstov roke! Lutke morajo biti sposobne prikazovati realistične gibe in kretnje s katerimi lahko oponašamo gibanje živali ali človeka - takšne gibe lahko otroci posnemajo in jih vzamejo za svoje.

V Kreativnih igračah boste našli FOLKMANIS  in  BELEDUC ročne lutke, ki so znane po tem, da so najboljše! Tudi naprstne lutke nam ne manjkajo in morda smo ravno v tem času, ko vi to berete še obogatili našo veselo druščino lutk. 

Lepo vabljeni k ogledu in nakupu ročnih in naprstnih lutk.

Vaše Kreativne igrače

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 30

Stran:
  1. 1
  2. 2

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 30

Stran:
  1. 1
  2. 2