Grizala za dojenčke

Imate dojenčka, ki se je pričel močno sliniti, čas je, da pogledate katera grizala za dojenčke so najboljša!

Grizala za dojenčke so obvezen pripomoček za nego vnetih dlesni malega otroka, ki mu začnejo izraščati zobki. In kdaj nastopi nujna uporaba grizala? Nekako v času med štirimi in sedmimi meseci boste opazili, da se vaš dojenček močneje slini in je nenavadno nejevoljen. Čas je za grizalo! Videti je kot, da dojenček želi ugrizniti v vse kar mu je pri roki.To so ti novi zobki, ki prihajajo na plano in grizalo za dlesni je tisto, ki se v tem primeru najbolje spozna na svoje delo.

Rast prvih zob je vznemirljiv razvojni čas, vendar prihaja ta tudi z nekaj nelagodja za dojenčka in seveda tudi nas. Sesanje prstov bo malce omililo bolečino in pomirilo dojenčka a še zdaleč ne tako kot to stori kakovostno grizalo za dojenčke.  

Kako izbirati grizala za dojenčke?

Morda bi bilo najlažje, če bi se lahko sami spomnili kaj smo najraje žvečili, ko smo še bili v prvih mesecih svojega življenja. In kaj je bilo tisto kar nam je najbolj omililo bolečino? No, tako seveda ne bo šlo, zato pa so tu različni dobri proizvajalci grizal za otroke, ki se spoznajo na svoj posel.

Naravni ali umetni Materiali grizal?

Grizala so izdelana iz različnih materialov in danes v času vedno večje okoljske ozaveščenosti, dajemo seveda poudarek na naravne materiale. Tako so vedno bolj priljubljeno grizala iz naravne gume - kavčuka. Kavčuk ima izjemno dobre lastnosti, ki se s pridom uporabljajo pri izdelavi grizal. Je pa naravna guma bolj občutljiva na zunanje vplive in potrebuje previdnejše vzdrževanje.

Nič slabša grizala od teh iz naravnega kavčuka niso izdelki iz silikona.  Silikon visoke kakovosti je izjemno primeren material za grizala in se dosti lažje vzdržuje kot kavčuk. Odporen je na vremenske vplive, zelo zdržljiv, lahko ga steriliziramo, hladimo v zamrzovalniku in peremo v pomivalnem stroju. Oba materiala sta prijetno mehka in prožna, odlično pomirjata vnete dlesni otroka in sta TOP izbira. Tudi grizala izdelana iz materiala kot je reciklirana plastika, ki jo dobimo iz recikliranih plastenk za mleko, povsem zadovoljujejo vse potrebne kriterije kakovostnega grizala. Pomembno je, da material iz katerega so grizala ne vsebuje nobenih nedovoljenih primesi in je izdelek skladen z vsemi varnostnimi standardi! Izbira materiala iz katerega je grizalo pa je povsem vaša. V današnji planetarno vedno večji priljubljenosti lesa, kot materijala za igrače, so se pojavila tudi novodobna lesena grizala. Kolikšna je ustreznost lesa kot materiala za grizala, pa prepuščamo vam sami, da ocenite :)

Predvsem pomembno je to, kako je grizalo oblikovano! Do največjih razlik med grizali prihaja ravno tukaj. Namreč samo oblikovanje grizal in s tem njihova igralna vrednost, je tisto kar določa dejansko uporabno vrednost grizal! Bodite pozorni na to in izberite grizalo, ki otroku največ ponuja. Preprosto rokovanje, funkcionalno oblikovanje, senzorične funkcije, teksturirane površine in najvišji igralni učinki so nujen bonus k osnovni funkciji - pomiritvi vnetih dlesni. To so par exellence grizala, ki jih najdete v ponudbi Kreativnih igrač!

Vabljeni k ogledu in nakupu najboljših grizal za dojenčke!

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 38

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 38

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3