Ninice

Ninice so različni tekstilni predmeti in igrače za dojenčke in malčke, ki jih spremljajo povsod. 

Ninice nudijo otroku zavetje, mu dajejo občutek varnosti in so njegova zveste prijateljice od rojstva dalje. Otrok si pogosto sam izbere katera mu je najljubša ninica za spanje ali igro. Takoj, ko začuti potrebo po tolažilni in ljubkovalni igrači bo segel po njej, oziroma če je še nima si bo našel nadomestek. Pogosto je to ninica iz tetra plenice ki je v bistvu čisto navadna tetra plenička. Otroku je pomembno, da je ta mehka in prijetna na dotik. Toplota in mehkoba nežnega material otroka pomirita. Bolje je, da je izbira ninice spontano dejanje otroka kot, da sami določamo katero bo imel in tudi čas za uvajanje. 

Ninice za dojenčke so strokovnjaki poimenovali prehodni predmeti ali vezni člen med otroškim notranjim in zunanjim svetom. Dojenčki, malčki in otroci se na svoje ljube otroške ninice čustveno zelo navežejo. Brez najljubše ninice lahko življenje postane prava drama zato je nikar ne izgubimo! Nekateri otroci nočejo zaspati brez svoje najljubše prijateljice ali celo oditi v vrtec. Še dobro, da so otroci zelo prilagodljiva bitja in pristanejo tudi na zamenjavo izgubljenih ninic. Dobro je, da imate za takšen primer pripravljeno rezervo! Nove otroške ninice se bo malček po nekaj dneh privadil.

Najboljša ninica za dojenčka je pogosto kar najbolj preprost predmet, ki ga imamo pri roki. To so različne plenice in dekice. Pomembno je le, da so iz kakovostnega materiala! Zelo priljubljene so plenice iz bombažnega muslina, ki je prijeten, zračen, udoben in mehak material. Ninice za otroke veliko pomenijo, ko so ti bolani ali se ne počutijo dobro. Olajšajo jim čas za spanje in so zvesti tovariši, ki priskočijo otroku na pomoč ob vsaki priložnosti.

Večina otrok ima svoj najljubši predmet. Če je dovolj mehak in prijeten lahko tudi ta postane ninica za spanje. Otroci od svojega prvega pa do šestega leta starosti si izberejo svojo najljubšo igračo, ki je njihov zvesti spremljevalec v tem obdobju. Tudi plišaste igrače vseh vrst, kot so recimo mehke punčke ali medvedki so nam vsem že dolgo znane in poznane igrače, ki smo jih vsi uporabljali kot tolažilno ninico. Mnogi smo jo ohranili tudi kot dragoceni spomin na srečno otroštvo!

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 30

Stran:
  1. 1
  2. 2

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 30

Stran:
  1. 1
  2. 2