Otroški kovčki

Kupuješ otroški kovček in ne veš kaj je pomembno upoštevati pri nakupu ročne prtljage za otroke?

Otroški kovčki so vseh vrst in preden se odločiš za nakup ročne prtljage za svoje otroke, moraš pri odločitvi upoštevati nekaj stvari. Otroška prtljaga se od navadne prtljage najbolj opazno razlikujejo po velikosti in teži. Otroški potovalni kovček je manjši in lažji od tistega za odrasle. Pomemben je material in vzdržljivost! Otroški potovalni kovčki z mehkim ohišjem so za otroke večinoma  lažji od tistih s trdim ogrodjem. Zelo pomembna so kolesa! Otroški potovalni kovček na kolesih je najboljša izbira. Otroci lahko le otroški kovček na kolesih vlečejo s seboj.

Dobre stvari pogosto prihajajo v malem pakiranju in otroški kovčki so odličen primer za to. Zmanjšane dimenzije otroških kovčkov povečajo zabavnost potovanja. Naj se vaši najmlajši sopotniki sami zabavajo s pripravo in nošenjem prtljage za počitnice ali kampiranje. Otroci so manjši in zato potrebujejo kovčke bolj kompaktnih dimenzij, da so jim ti lahko uporabni. Kljub temu mora biti v kovčku dovolj prostora za nekaj oblačil, igrač, elektronike in vseh drugih osnovnih stvari, ki jih otrok vzame s seboj.

Naš vroč nasvet glede teže otroškega kovčka:

Ko gre za težo otroškega kovčka, je lažji vsekakor boljši! Vsak 4 ali 5 letnik bo s težavo vlekel za seboj pretežek kovček iz trdega ohišje.  Ne glede na to, kako ljubek in otroku prijazen se ta zdi na prvi pogled. Če bo ta pretežak ga boste prisiljeni kar sami nositi naokoli namesto, da ga nosi otrok. Kar je nekako v nasprotju z namenom. Če lahko, izberi potovalni kovček za otroke od 4+, ki v idealnem primeru ne tehta več kot  3,5 kg. Potovalni kovček za otroke naj bo organiziran. Kovček za otroke večinoma nima veliko predelkov in žepov. Vendar vseeno mora biti takšen, da se ločujejo nekateri predmeti. Dobro je, da je opremljen s pregrado z zadrgo, ki jo lahko uporabiš za ločeno shranjevanje čistih in umazanih oblačil. Tudi mrežast žep je uporaben za igrače, knjige in druge nujne stvari. Sprednji žep olajša hiter dostop do stvari.

Prikaži večManj

6 izdelkov

6 izdelkov