ZIMSKA AKCIJA DO -40% DO 31.1.2021

Igrače za dojenčke

Kakšne so primerne igrače za dojenčke? Vprašanje zveni zelo preprosto, pa vendar temu ni ravno tako.

Mnogi se prvič srečajo s tem vprašanjem, ko morajo kupiti igračo za svojega novorojenčka ali pa gredo na obisk in potrebujejo primerne igrače za dojenčke kot darilo.

Funkcijske igrače

Med pomembnejše igrače za dojenčka, ki služijo najzgodnejšemu razvoju spadajo funkcijske igrače. To so igrače, ki spodbudijo razvoj osnovnih dojenčkovih funkcij. Sprva gre za otrokovo zaznavanje, zato morajo biti prve igrače namenjene dojenčku v čistih in močnih barvah. Tako jih dojenčkovo oko sploh lahko zazna.

Na začetku  sta to le črna in bela barva. Zato gre recimo med prve igrače za dojenčke 1 mesec, črno bela obroba za posteljico. Naslednja dobra izbira bo mehka knjigica. Tudi glasbeni vrtiljak bo odličen. Ropotuljica sodi med igrače za dojenčke 3 mesece. Med igrače za dojenčke 6 mesecev na prvo mesto po pomembnosti uvrstimo grizalo.  Na tem mestu imamo za vas pefekten predlog, ki sliši na ime Bolli - Grizalo in ropotuljica, ki je tudi prva žogica. Top izbira med igračami za dojenčke!

Mehke igrače, punčke iz blaga, ninice in medvedki

Pomembne so tudi mehke igrače, namenjene za zgodnje obdobje in kasneje se dodajo še ninice, medvedki in iz blaga sešite punčke. Pomagamo si lahko tudi s tem, kar imamo pri roki. Po navadi so to blazinice in odejice. Takšnih preprostih igrač za dojenčka ne smemo prezreti. Otroku dajejo občutek varnosti in ugodja. Zelo lepe in kakovostne so mehke punčke iz blaga Bonikka, ki so iz organskega bombaža. 

Nujno je, da so igrače za dojenčka izdelane v celoti iz materialov najvišje kakovosti! Tukaj se ne dajmo premotiti različnim cenenim ponudbam in obljubam. Vsaka dobra igrač za dojenčka je izdelana iz kakovostnega materiala, takšna pa nikoli ne bo poceni. Zato je bolje, da kupite manj igrač in zato več dobrih! Najboljše igrače za najmlajše so tudi trajnostne! To pomeni, da rastejo z otrokom in se otrok z njo lahko igra več let, ker se je ne naveliča. Dober primer takšne kakovostne, trajne igrače je pametna sestavljanka Hix ali zelo zabavne senzorične žogice Mox 

Pomembna ugotovitev pediatrov je, da senzorna integracija predstavlja ključni razvojni mejnik za dojenčke!

Senzorične igrače

Igrače v živih, igrivih barvah, ki privabijo pogled dojenčka in igra z njimi povzroča dojenčku zabavne zvoke, bodo hitro pritegnile najmlajše otroke k igri. Na dotik izjemno prijetni materiali iz katerih so izdelane takšne kakovostne igrače, ki jih imenujemo tudi senzorične igrače, omogočajo dojenčku in malčku pridobivanje obilice novih taktilnih izkušenj. Igra s senzoričnimi igračami pomembno izboljšuje vid, sluh, dotik in gibanje dojenčka ali malčka. 

V kategoriji vrhunskih senzoričnih igrač za nego počutja dojenčkov in malčkov, ki spodbujajo prva raziskovanja in senzorično zavedanje najmlajših, želimo še posebej izpostaviti dva pomembna svetovno znana proizvajalca.  Švicarski MOLUK in ameriški FAT BRAIN TOYS. Izbrane igrače najvišje kakovosti teh visoko cenjenih znamk med poznavalci igrač, boste našli tudi v naši trgovini. 

Vljudno vabljeni k ogledu in nakupu! 

Preberi večManj

Izdelki od 1 do 24 od skupaj 155

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 24 od skupaj 155

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Show More Products