Nega dojenčka

Nega novorojenčka in dojenčka doma je s kakovostnimi pripomočki za nego precej bolj udobna za mamo in otroka.

Vsak dobro nahranjen, previt in naspan dojenček se bo imenitno počutil v svojem novem domeku. Za dobro počutje dojenčka je poleg tega potrebno poskrbeti še za pogosti stik mame z dojenčkom. To je dotik gole kože, mamin glas in seveda ujčkanje. Veliko veselje ob prihodu novega člana družine je povezano tudi z veliko skrbjo za novega malega fantka ali punčko. Ta veseli dogodek prinese poleg radosti tudi kakšno neprespano noč in različne tegobice. Občutljiva dojenčkova koža je zahtevna in pomembno je, da so plenice, krpice za umivanje in drugi tekstilni izdelki za nego dojenčka iz kakovostnih materialov. Tako dojenček ne bo imel razdražene ritke in kože na drugih predelih. Tudi hrana lahko vpliva na razdraženost kože zato je potrebno biti pozoren tudi na to.

Posebno poglavje nege dojenčka je kopanje dojenčka. 

Jutranja nega z osvežilno kopeljo na začetku in kasneje kopanje sta zelo dobrdošli za dojenčka. Potrebujemo primerno banjico, ustrezno temperaturo vode (mlačna) in dojenčka moramo znati vano prijeti, da nam ta ne zdrsne iz rok. Kopanje in osvežilno kopel začnemo z umivanjem obraza, vratu in lasišča. Sledijo prsni del, hrbet, roke, noge in na koncu ritka. Naše roke morajo biti čiste Med kopanjem umazane, mokre stvari odlagamo na eno stran banjice in na drugi strani imamo samo čiste in suhe. Če je koža dojenčka zdrava mazanje s kremami po kopanju ni potrebno. Če pa ima dojenček suho, rdečo in razdraženo kožo uporabljamo mazila iz čim bolj naravnih sestavin. Ker je na trgu velika izbira različnih plenic, krpic in mazil je potrebno ob pojavu razdražene kože te tudi menjati in preizkušati različne. Ni nujno, da vašemu dojenčku vsi izdelki ustrezajo enako. Tudi za pedikuro in manikuro nohtov so potrebne posebej prilagojene škarjice, ki se pred uporabo razkužijo s 70% alkoholom. Tako se izognemu temu, da se dojenček popraska in preprečimo vraščanje nohtkov.

Izberi kakovostne tetra plenice, krpice za umivanje, previjalne podloge, odejice in še veliko drugih pripomočkov.

Otroška trgovina Kreativne igrače ves čas širi ponudbo z novimi izdelki za nego novorojenčka in dojenčka. Poudarek pri izboru ponudbe je na kakovosti in ugodni ceni. Verjamemo, da ti bo všeč veliko tega kar je v kategoriji pripomočki in izdeki za nego novorojenčka in dojenčka. Prav tako, da bo tebi in dojenčku vse dobro služilo. Ker ponudbo nenehno dopolnjujemo z novimi kakovostnimi izdelki, trgovina za otroke Kreativne igrače vsak dan več ponuja. 

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 246

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 246

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5