Montessori igrače

Glavna značilnost, ki odlikuje Montessori igrače je v tem, da so oblikovane na način, ki spodbuja otroka k čim bolj samostojnemu raziskovanju in razumevanju sveta okoli sebe.

Montessori igrače niso strukturirane in popolno izdelane, saj takšne igrače od otroka ne zahtevajo fizične manipulacije, ki je nujno potrebna za zdrav otrokov razvoj. Igrače, ki se same premikajo ali same oddajajo zvoke, otroka ne vključujejo v igro in nimajo razvojnega učinka.

Igrače po principu montessori so preprosto izdelane iz lahko dostopnih naravnih materialov. Pedagogika montessori je stara že 100 let in danes že precej dobro uveljavljena in prisotna marsikje v svetu. Oblikovala se je z delom in izkušnjami v praksi in se ne ukvarja toliko s teoretičnimi stališči.

Montessori materiali so naravni in izdelani s poudarkom na razvoju občutka otroka za estetiko. A danes so upravičeno vedno bolj prisotni tudi kakovostni materiali novodobne izdelave, ki jih včasih ni bilo na voljo. Takšni montessori materiali nam seveda ponujajo veliko bolj praktične in ugodne rešitve

V kategoriji montessori doma boste našli kar nekaj igrač, ki so prilagojene delu in uporabi otrok. Mini pohištvo, male gospodinjske aparate, pripomočke in vse kar spada v otroško hišo. Tako se bo otrok lahko samostojno sponal z gospodinjskim delom, kot je kuhanje ali pranje posode.Tudi za lastno higieno se bo naučil sam poskrbeti, če bo imel zato primerno urejeno okolje.

Imejte tudi vi svoj montessori doma in izbiro igrač po principu montessori.

Nekatere uporabne in zanimive igrače montessori lahko izdelate tudi sami doma in s pomočjo vaših otrok. Nekateri montessori materiali pa se enostavneje in ceneje kupijo kot izdelajo. Izbira je vaša.

Kaj pa Montessori igrače za dojenčke?

Čeprav se verjetno sliši malce za lase privlečeno, obstajajo resnično tudi takšne igrače za dojenčke. Kreativne igrače so pravi center za kreativno igro, ki kar poka po šivih od domišljije. Tudi dojenčki jo že imajo pa verjameš ali ne. In tudi radovedne prstke s katerimi si že prav spretno pomagajo, ko dobijo v roke prave montessori igrače za najmlajše. Specializirana trgovina za otroke in otroške Kreativne igrače je pripravila tudi prav posebno ponudbo, ki je namenjena samostojni igri in samostojnemu odkrivanju čudes sveta, ki obdaja dojenčka. In saj veš, montessori filozofija se skriva v samostojnosti otroka, njegovi sposobnosti, da sam opravlja stvari in se obenem uči. Pa takole na zabaven način med igro. Pokukaj recimo med Fat Brain Toys igrače za dojenčke in jasno ti bo takoj.

Kuhajte, pospravljajte, igrajte, delajte in učite se z vašimi otroci v vaši Casa del Bambino.

Kreativne igrače so kraj kjer je tudi montessori igra doma!

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 510

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 510

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5