Montessori igrače

Glavna značilnost, ki odlikuje Montessori igrače je v tem, da so oblikovane na način, ki spodbuja otroka k čim bolj samostojnemu raziskovanju in razumevanju sveta okoli sebe.

Montessori igrače niso strukturirane in popolno izdelane, saj takšne igrače od otroka ne zahtevajo fizične manipulacije, ki je nujno potrebna za zdrav otrokov razvoj. Igrače, ki se same premikajo ali same oddajajo zvoke, otroka ne vključujejo v igro in nimajo razvojnega učinka.

Igrače po principu montessori so preprosto izdelane iz lahko dostopnih naravnih materialov. Pedagogika montessori je stara že 100 let in danes že precej dobro uveljavljena in prisotna marsikje v svetu. Oblikovala se je z delom in izkušnjami v praksi in se ne ukvarja toliko s teoretičnimi stališči.

Montessori materiali so naravni in izdelani s poudarkom na razvoju občutka otroka za estetiko. A danes so upravičeno vedno bolj prisotni tudi kakovostni materiali novodobne izdelave, ki jih včasih ni bilo na voljo. Takšni montessori materiali nam seveda ponujajo veliko bolj praktične in ugodne rešitve

V kategoriji montessori doma boste našli kar nekaj igrač, ki so prilagojene delu in uporabi otrok. Mini pohištvo, male gospodinjske aparate, pripomočke in vse kar spada v otroško hišo.

Imejte tudi vi svoj montessori doma in izbiro igrač po principu montessori.

Nekatere uporabne in zanimive igrače montessori lahko izdelate tudi sami doma in s pomočjo vaših otrok. Nekateri montessori materiali pa se enostavneje in ceneje kupijo kot izdelajo. Izbira je vaša.

Kuhajte, pospravljajte, igrajte, delajte in učite se z vašimi otroci v vaši Casa del Bambino.

Kreativne igrače so kraj kjer je igra doma!

Preberi večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 354

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 354

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5