Senzorične igrače

Senzorične igrače imajo izjemen vpliv na razvoj čutil otroka!

Kaj so senzorične igrače? Senzorična igrača je oblikovana z namenom, da med igro hkrati razvija in stimulira eno ali več od petih čutil otroka. Razvoj čutil vida, sluha, dotika, vonja in okusa, ki poteka hkrati kognitivno in fizično.

V razvoj vsake prave senzorične igrače je vloženo veliko truda in raziskav.

V njem sodelujejo različni klinični strokovnjaki, terapevti, učitelji in v vsako dobro senzorično igračo je vloženega veliko raziskovalnega dela. Veliko različnih proizvajalcev igrač danes pogosto samo poišče neko igračo, ki že obstaja in jo reproducira.  Le tisti najboljši razvijajo nove inovativne pristope in vlagajo v razvoj. Igrače takšnih proizvajalcev so najboljše in vredne vsakega centa, ki jih porabite za njih!

Senzorna integracija je izjemnega pomena za dojenčke!

Pravočasno omogočite otroku igrače za razvoj čutil, saj zamujenega obdobja ne moremo več nadoknaditi. Visoko kontrastne barve, zvoki, teksturirane površine, inovativno oblikovanje in materiali najvišje kakovosti so osnoven pogoj za dobro igračo. Tako izdelane igrače bodo dojenčku v veliko pomoč pri razvoju.

Otrok se mora od samega začetka spoznavati z različnimi materiali!

Velika napaka, ki jo včasih nehote storijo starši je, da otroku ne omogočajo dovolj igrač izdelanih iz različnih materialov. Veliko jih recimo prisega samo na les in otrok je na koncu obdan samo z lesenimi igračami. Tako je prikrajšan za stik in igro z ostalimi materiali kar je nesprejemljivo. Huda posledica tega je lahko tudi senzorna občutljivost otroka!

Igranje s senzoričnimi igračami ponuja dodatne prednosti pred igro z običajnimi igračami!

Igra je eden od temeljev otrokovega razvoja. Otroka jezikovno, socialno, čustveno in ustvarjalno spodbuja. Zanimanje otroka za igro se vrti okoli njegovih čutov in tega, kar mu je zanimivo in motivirajoče! Temu namenu so oblikovane senzorične igrače.

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 78

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 78

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5