Lesene igrače

Les je lep in lesene igrače tudi, pika!

Les poznamo vsi. Les je iz dreves, iz lesa so hiše, pohištvo, glasbila in še mnogo tega, tudi lesene igrače za otroke. Že ves čas. Tradicionalne in klasične, pa tudi nove.  Med novimi se zaradi velike popularnosti lesa, najdejo tudi takšne, za katere sploh ne bi pričakovali, da so lahko tudi še lesene. Že od nekdaj obstajajo in se izdelujejo lepe igrače iz lesa, ki se v vsem svojem obstoju niso prav dosti spremenile. Tudi v teh visoko tehnoloških časih so lesene igrače za otroke še vedno prepoznavne in morda celo vedno bolj priljubljene. Ena od najbolj priljubljenih lastnosti starih dobrih lesenih igrač je tudi njihova dekorativna vrednost. Vsaka kakovostna, dobro izdelana lesena igrača bo zagotovo dobro služila tudi kot imeniten dekorativni dodatek vsakega doma.

Kakovostne lesene razvojne igrače so izdelana tako, da trajajo in trajajo!

Tudi, če imajo igrače nekaj prask, so te kakovostne lesene igrače za otroke in dojenčke še vedno več kot pripravljene dobro služiti naslednji radovedni generaciji otrok. Torej so trajnostne in ne obremenjujejo okolja, zaradi česar smo danes že tako ali tako pogosto v skrbeh! Toplota in prijetnost dotika naravnega lesa privlačita otroka in če k oblikovanju dodamo še dobro izbrane barve, dobimo lesene igrače za dojenčke, malčke in starejše otroke z izrednim razvojnim učinkom.Igralna in uporabna vrednost, ki jih imajo lesene otroške igrače za razvoj otroka nikoli ne ugasneta. Lesene igrače za najmlajše, kot so lesene puzzle za najmlajše duo, šitri znamnite lesene kocke za otroke, so klasične lesene didaktične igrače in nepogrešljiva oprema vsakega vrtca, igralnice in otroške sobe. Tudi vsakega doma, ki šele pričakuje otroka ali pa ima morda malega raziskovalca novega sveta že doma.

Lesene igrače za otroke pomenijo neposreden stik z naravo.

Težko si je zamisliti otroško sobo v kateri jih ne bi našli in prav je tako. Ker je material tisti, ki določa igro, se otrok že na podlagi dotika odloči ali mu je lesena igrača všeč ali ne. Les je topel material, ki je zelo prijeten na dotik. Če imajo igrače iz lesa kakovostno končno obdelavo, s svojo rahlo teksturirano površino omogočajo otroku zelo prijetno senzorično izkušnjo. Kar pomeni, da bo otrok takšne lesene igrače  rad prijel v roko in se igral z njimi.

So lesene igrače za dojenčke varne?

Kakovostno izdelane igrače iz lesa priznanih znamk so 100% varne že za najmlajše in se z njimi lahko začnejo brezskrbno igrati že dojenčki. Zelo mali otroci v bistvu brez lesenih igrač ne zmorejo razvijati vseh potrebnih veščin in so te že dolgo uveljavljene kot pomembne razvojne igrače za vsa obdobja. Torej so nepogrešljive za igro že od najzgodnejšega obodbja razvoja. Kot lesena grizala jih sicer ne priporočamo čeprav ta dejansko obstajajo, a le kaj lahko zamenja leseni sprehajalec ali znamenite lesene kocke za sestavljanje? Vsem znana in nepogrešljiva je lesena natikanka, lesena didaktična kocka, srčkan lesen vlakec ali lesen avtomobilček, pa različne lesene sestavljanke za otroke, vstavljanke, igre in še in še bi lahko naštevali...  Ali si sploh lahko še predstavljate lesene igrače za otroke v katerih ne kraljuje lesena kuhinja za otroke? Punčke kar ne morejo brez nje! Kakor fantki ne zmorejo brez tako pomembne lesene igrače kot je lesena delavnica za otroke.

Še posebej zanimive so kreativne lesene igrače!

To so popolnoma nestrukturirane igrače in so namenjene za prosto igro ali open-ended play! Izdelane so po principih montessori in waldorfske filozofije. Prosta igra je kraljica vseh iger, ko govorimo o razvoju domišljije otroka in igrače za prosto igro so vedno dobrodošle!  Za vse ljubitelje lesenih igrač, se v Kreativnih igračah najde veliko najboljših igrač izdelanih iz lesa, ki so namenjene izključno za open ended play ali prosto igro, kot jo imenujemo. Vsaka naložba v leseno igračo, ki spodbuja razvoj kreativnosti in domišljije otroka je dobra naložba. Kakovostno oblikovana nestrukturirana lesena igrača se na koncu vedno izplača. Tudi, če je dražja naj vam ne bo žal. S takšno igračo se bo otrok rad in dolgo igral. Vedno se bo vračal k njej, ker je odlična za samostojno igro ali v povezavi z ostalimi igračami. Omogočite otrokom, da razvijajo tisto najpomembnejše -  otroško ustvarjalnost in domišljijo! Najlepši izbor lesenih igrač za sestavljanje čudovitih objektov in grajenje otroške domišljije boste zagotovo našli med Kreativnimi lesenimi igračami. 

Bogata in zelo izbrana ponudba naših lesenih igrač te navduši ne glede na to kakšno leseno igračo si želiš. Ali iščeš igrače za darila ali za svojega otroka, najdeš med izbrano družbo najboljših proizvajalcev kot so Bigjigs Toys, Nic Toys, Goki, Tender Leaf, Gluckskafer in drugimi vse kar ti srce poželi. Vse same kakovostne, lepe in razvoju koristne igrače za otroke vseh starosti. Lesene kocke, lesen poganjalec, lesen sprehajalec, lesena didaktična kocka, lesene sestavljanke, lesen voziček za punčke, avtomobilček, dirkalna steza, lesen vlakec, lesena železnica, skratka in zdolga v Kreativnih igračah ni da ni!

In kaj je še novega, aha Slovenske lesene igrače!

Tako je, ponudimo vam lahko nekaj kar sliši na ime slovenska igrača! Izdelana je iz kakovosntega lesa, zelo dobro oblikovana in plod dela domačih entuzijastov, ki imajo radi igrače in skrbijo za razvoj otroka. DIDI lesene domine so izdelane tako dobro, da vam bodo odlično služile in kar je še pomembneje oblikovane so z namenom, da otroka učijo skozi igro. Zabavna igra in učenje gresta odlično z roko v roki, sploh ko govorimo o DIDI lesenih dominah. Učenje matematike ali preprosto grajenje in razvrščanje. Učenje števil, količine in  primerjalnih veščin. Razvoj fine motorike, logike in koncentracije. Imenitne lastnosti najboljše razvojne igrače so doma v slovenskih lesenih igračah DIDI.

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 774

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 774

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5