Sestavljanke

Zakaj so sestavljanke tako priljubljene?

Zgodovina sestavljanke sega nazaj v daljno leto 1760. Evropski izdelovalec zemljevidov je natisnil zemljevid na leseno ploščo, ki jo je razrezal na majhne koščke in bum, rodile so se nove igrače, to je - sestavljanka! Najuspešnejša izobraževalna igrača vseh časov.

Bila je to seveda lesena sestavljanka, t.i. jigsaw puzzle, ki se je v nespremenjeni obliki ohranila vse do danes. Lesene sestavljanke so torej prava klasika, ki se je ohranila vse do danes in spada med najbolj priljubljene igrače.

Sestavljanke za otroke se od tistih za odrasle razlikujejo predvsem po tem, da inajo priložne aktivnostne kartice, na katerih so slike, ki so jim v pomoč pri sestavljanju. Zelo se je tudi razširila ponudba tem za sestavljanke. Od začetnih zgolj poučnih do novih vedno bolj zabavnih, ki jih otroci obožujejo in radi sestavljajo.

Sestavljanke danes omogočajo sestavljanje različnih živali, predmetov, vozil in celo glasbenih rim. V zadnjem času pa so tudi vedno bolj popularne zgodbe o super junakih, ki jih otroci zelo radi sestavljajo.

Igrača sestavljanka tako pridno koraka s časom naprej in ohranja priljubljenost med otroci in odraslimi. Sestavljanke so izdelane iz različnih materialov in na trgu je velika izbira v kateri lahko najdemo vse od klasične lesene sestavljanke do takšne ultra moderne sestavljanke iz novodobnih materialov.

Zelo popularna 3d sestavljanka omogoča sestavljanje čudovitih skulptur, objektov, predmetov in vozil. Izdelovalci sestavljank so se domislili tudi kako uporabiti privlačnost magnetov, da bo sestavljanka še bolj zanimiva in nastala je nova izjemno priljubljena igrača magnetna sestavljanka.

Sestavljamo, ustvarjamo in gradimo lahko na veliko različnih načinov in v tem je čar, ki jo ima priljubljena sestavljanka.  Sestavljanje ponuja različne izzive, vabi k igri in raziskovanju. Sestavljanka poteši radovednost in nagradi z rezultatom.

Sestavljanke za otroke so igrača z veliki razvojnim učinkom in nujne za vsakega otroka.

Kompleksno vplivajo na razvoj različnih sposobnosti otroka. Otrok med samostojno igro sestavljanja razvija fizične (dele mora prijemati, premikati, sestavljati, vstavljati), kognitivne (mora razmišljati kako sestavljati) in čustvene sposobnosti (biti mora potrpežljiv, da se bo lahko z rezultaom nagradil). Če poteka igra sestavljanja v družbi staršev ali drugih otrok, se bo učil tudi timskega dela in komunikacij. Tako bo razvijal tudi družbene sposobnosti.

Skratka, čas je, da se postavi prava sestavljanka na mizo! Izberite takšno, ki je primerna starosti otroka in je izdelana iz kakovostnega materiala.

Lahko je to lesena sestavljanka, morda kovinska, 3d sestavljanka, kartonske puzzle za otroke, napredna magnetna sestavljanka ali pa spada med sestavljanke za najmlajše, to je dojenčke in je izdelana iz silikona. Takšne silikonske so se pojavile šele nedolgo nazaj in sodijo med napredne razvojne igrače, ki imajo izreden razvojni učinek na najmlajše. Poleg tega so več funkcijske in služijo otroku na različne načine. Inovativno oblikovane silikonske sestavljanke so tudi trajnostne igrače, ker rastejo z otrokom. Odličen primer in naše priporočilo za takšne sestavljanke je HIX. To je razvojna igrača prestižnega švicarskega proizvajalca Moluk, ki je prejela vrsto pomembnih nagrad in priznanj s celega sveta! Konstrukcijski stožci te še posebej domiselno oblikovane sestavljanke, omogočajo otroku neverjetno število različnih načinov kreativne igre.

Dobrodošli v čudovitem svetu sestavljank.

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 193

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 193

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5