Ega Kids

Vse več novopečenih staršev ceni prednosti Ega Kids tetra plenice! 

Ega Kids tetra pleničke so ekološke, varne za dojenčkovo kožo in večnamensko uporabne. Da bosta z otrokom svoje najljubše pleničke Ega Kids dolgo in s pridom uporabljala si v nadaljevanju preberi nekaj koristnih nasvetov. Poglej katera so pogosta vprašanja glede uporabe in pranja pleničk.

Ali je treba bombažne plenice pred prvo uporabo oprati? Da! Vsak material, ki pride v stik z občutljivo kožo novorojenčka in dojenčka, je treba pred prvo uporabo oprati. Bombažni muslin mehke tetra plenice dobi popolno vpojnost šele po več pranjih. Kako pogosto jih peremo? Najbolje jih je prati vsak dan ali vsak drugi dan, največ vsake 3 dni. Ne bi smeli odlašati s časom, saj se v plenicah razmnožujejo bakterije, staro umazanijo pa je veliko težje sprati.

Kako jih oprati? Za pranje  uporabimo sredstva z nizko vsebnostjo mila. Količina pralnega sredstva naj ne bo velika. Tako zmanjšamo tveganje za alergije pri dojenčku, kot posledico nezadostnega izpiranja plenic. Nikoli ne napolni več kot ¾ bobna pralnega stroja, v bobnu se morajo prosto gibati.

Ali jih je treba prekuhati? Ne! Pri vsakodnevni uporabi plenic tako visoka temperatura pranja ni potrebna. Bambusove tetra plenice lahko perete pri največ 40°C. Če je otrok bolan, je priporočljivo pranje pri 95 °C. Pogostejše prekuhavanje lahko skrajša življenjsko dobo tetra materiala. Poleg tega ni ekološko in ekonomično. 

Ali moramo namočiti plenice? Pleničk ne namakamo, ker mokro okolje ustvarja odlične pogoje za razvoj bakterij. Ali jih likamo? Raje ne. Zlikane plenice so videti zelo estetsko, vendar z likanjem nekoliko zmanjšamo vpojnost vlaken. Kot lahko vidiš je za udobje in nego dojenčka z Ega Kids tetra pleničkami preprosto poskrbeti. Prepričaj se sama.

Podjetje EGA že od leta 1998 s kakovostnimi pleničkami skrbi za nego novorojenčkov in dojenčkov od rojstva dalje. Te so nepogrešljiv del vsakega layette seta za novorojenčka. Vesela jih bosta vsak otrok in mamica. Uporabne so v vsaki posteljici, pri hranjenju, negi, sprehodu in spanju. Vljudno vas vabimo, da se seznanite z asortimanom mehkih bombažnih, potiskanih in belih tetra plenic EGA.

Preberi večManj

7 izdelkov

7 izdelkov