Človek ne jezi se

Ah daj no človek ne jezi se, raje vrzi kocko še enkrat in zmagaj. To je zimzelena družabna igra za vse generacije, letne čase in zabavno igranje kjerkoli s komerkoli.

Strateška namizna in družabna igra človek ne jezi se postavlja dvema do štirim igralcem zabaven izziv premikanja figuric po namizni plošči. Napeto dirjanje v kateri igralci hitijo spravljati vsak svoje štiri figurice iz začetnega položaja v hišo je pogosto povod za veliko smeha na eni in jeze na drugi strani. V latinščini pomeni ludo igram in tako kot številne druge danes priljubljene družabne igre za otroke in odrasle izhaja iz Indije. Klasično oblikovana družabna igra človek ne jezi se prihaja na mizo z igralno ploščo in s 4 x po 4 figuricami, ki so obarvane v štirih osnovnih barvah. To so modra, zelena, rdeča in rumena. Vsak igralec si izbere eno od barv in dobi šitiri figurice v izbrani barvi. Standardna oblikovana človek ne jezi se igra ima namizno ploščo kvadatne oblike na kateri je igralni prostor oblikovan v obliki križa. Vsak krak križa ima običajno tri stolpce s po šestimi polji. Srednji stolpec ima pet polj, ki predstavljajo hišo ali cilj igralca kamor mora spraviti svoje 4 figurice pred drugimi igralci. Komur jih prvemu uspe vse dobiti v domači prostor, ta zmaga!

Človek ne jezi se ludo se igra z dvemi, tremi ali štirimi igralci.

Družabna namizna igra se igra z dvema do štirimi igralci, ki med seboj ne sodelujejo. Individualno strategijo razvija vsak igralec zase na poti do cilja in zmage. Na začetku igre so vse figurice igralcev postavljene na dvorišča igralcev. Za premik vsake figurice iz dvorišča mora igralec vreči šestico z igralno kocko. Potem se figurica premika v smeri urinega kazalca po plošči. Prvi igralec, ki pripelje vse figurice na cilj zmaga. Igro lahko nadaljujejo ostali igralci za osvojitev 2. in 3. mesta.

Človek ne jezi se pravila so enostavna in omogočajo hitro učenje igre.

Kar nekaj pravil je, ki določajo strategijo zato ni vse odvisno od sreče. Igra se prične tako, da vsak od igralcev vrže kocko in tisti z najvišjim številom pik na kocki prične z igro. Igralci igrajo izmenično v smeri urinega kazalca. Za premik vsake od šitrih figuric iz svojega dvorišča na začetno polje igralne plošče moraš vreči šestico. Če že imaš figurice zunaj jih lahko premakneš za 6 mest. Figurice se premikajo glede na vrženo število pik kocke. Če vržeš število pik s katerim pride tvoja figurica na polje kjer je nasprotnik se vrne na začetni položaj, zato pazi kaj premikaš. Zanimivo pravilo igre je tudi, da če igralec vrže šest in ne more postaviti figurice iz dvorišča dobi bonus met. Če se to ponovi dobi še en bonus met in če vrže šest še tretjič igra naprej nasprotnik.

Glavno pravilo in nauk, ki ga nosi igra človek ne jezi se je meči kocko, ne jezi se ampak igraj se, zabavaj in zmagaj!

Namen strateške igre je predvsem zabavati vse igralce, zato je pomembna tudi dinamika igre. Zato med pravila za igro spadajo tudi zabavna pravila kot so izbijanja nazaj, prepoved preskakovanja v cilju, barikade in izbijanje. Zelo zanimiva družabna igra je zaradi vseh teh igralnih lastnosti izzivalna in zlahka pritegne k igri ljubitelje družabnih iger vseh starosti. Vsi, ki se radi družijo in uživajo v miselnih in družabnih igrah bodo zagotovo s človekom ne jezi preživeli veliko zanimivih uric. Premagovanje nasprotnika in predvsem sebe s pomočjo igrivosti in družabnosti ima številne koristne učinke, ki bodo izdatno koristili otroku v vseh obdobjih razvoja. 

Prikaži večManj

7 izdelkov

7 izdelkov