Družabne igre za otroke

Družabne igre za otroke imamo radi, ker se radi družimo in igramo.

Vsi se še z veseljem spominjamo kakšne zabavne družabne igre iz našega otroštva. Ena takšnih bolj razburljivih je bila 'Gnilo jajce'. Kakšne posebne didaktične igrače za to nismo potrebovali in dovolj je bil papirnat robček in krog otrok. Pa je bilo veselje tu in razvoj. Veliko razvoja, motoričnega in socialnega. Takšne so tudi danes priljubljene družabne igre za otroke na prostem, Veliko jih je še iz preteklosti, nastajo pa tudi vedno nove in nove. Druženje in družabne igre gredo skupaj z roko v roki zato se radi igramo takšnih iger zunaj in doma. Izbira je velika in vse urijo kognitivni in motorični razvoj otroka. Pomembno je, da jih ločimo po starosti in otroku omogočimo, da se v določenem razvojnem obdobju igra s sebi primerno igro.

Najboljše družabne igre so starosti prilagojene in urijo otroke potrebnih veščin v določenem razvojnem obdobju.

Morda je še najtežja izbira družbne igre za otroke do 3 leta, saj so otroci v tem obdobju še nagnjeni k jemanju predmetov v usta. Zato moramo biti pozorni in izbirati samo takšne deklarirane za mlajše od treh let. A tudi tukaj v kategoriji družabnih iger za najmlajše imajo Kreativne igrače na voljo veliko izbiro kakovostnih igrač. Vse so vrhunsko oblikovane in prilagojene določenemu razvojnemu obdobju otroka. Dobro izbrane družabne igre bodo zato zlhka poskrbele za največji razvojni učinek, ki ga želimo doseči pri otroku. Motorični in kognitivni. Najmlajši igralci se bodo z veseljem učili osnovnih barv, razvijali veščine uporabe rok, fino motoriko in koordinacijo oko-roka. Urili bodo spomin, koncentracijo in logiko. 

Miselne družabne igre za igro doma in družabne igre za igro na prostem.

Zabavne miselne igre za otroke so še posebej priljubljene družabne ige. Sestavljene so tako, da dajejo otroku izziv primeren starostnemu obdobju. Ker imajo otroci radi različne in vedno nove izzive jim te dajejo veliko vzpodbudo za igro. Igra spomin za otroke je ena takšnih tipičnih, ki jo radi vsi zaigramo. Seveda ne sme manjkati tudi takšnih kot so Človek ne jezi se ali Križci in krožci pa Domine. Ali pa frnikole, Kubus, Scrabble in to je seznam, ki kar nimam konca ... Tudi na igro vlog ne smemo pozabiti. Otroška kuhinja ali delavnica se lahko ravno tako izkažeta kot igrače, ki spodbujajo družabno igro. Odlične igrače za namizne igre za otroke in družabno igro doma ali družabne igre na prostem imajo Kreativne igrače. Pokukaj in izberi si najljubše.

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 145

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 145

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5