Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine Kreativne igrače so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino Kreativne igrače upravlja:

MY SOFY d.o.o.
Koželjskega ulica 2, 3320 Velenje
Matična številka: 8441782000
ID za DDV: SI43099670
IBAN: SI56 6100 0002 2143 410, Delavska hranilnica d.d. Ljubljana

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Kreativne igrače, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine Kreativne igrače ter urejajo poslovni odnos med njima.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine Kreativne igrače pazljivo preberete spodaj navedene pogoje poslovanja. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Vrste uporabnikov

Uporabnik spletne trgovine Kreativne igrače lahko opravi nakup kot gost ali registriran kupec. 

Vsak uporabnik lahko postane registriran kupec s preprosto registracijo v spletni trgovini Kreativne igrače in mu tako ni potrebno vpisovati podatkov ob vsakem nakupu. Registrirani kupec opravi nakup hitreje, ima vpogled v pretekle nakupe in si lahko sestavi seznam želja za prihodnje nakupe.

Dostopnost informacij

Spletna trgovina Kreativne igrače se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije: 

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), 
 • bistvene značilnosti izdelkov oz. storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi v spletni trgovini, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške dostave, 
 • načini plačila in dostave, 
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene izdelkov

Vse cene izdelkov v spletni trgovini Kreativne igrače vsebujejo 22% DDV in veljajo v trenutku oddaje naročila in do dne objave novih cen. Cena ne vključuje dostave.

Spletna trgovina Kreativne igrače skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja minimalna možnost, da ne utegnemo sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

Načini plačila

Spletna trgovina Kreativne igrače omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo (z gotovino ali plačilno kartico) po povzetju dostavljavcu iz dostavne službe DPD,
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • s plačilnimi karticami Maestro, MasterCard, Visa in American Express.

Spletni trgovini Kreativne igrače je pomembna varnost osebnih, finančnih in drugih občutljivih podatkov, zato uporablja SSL certifikat svetovno priznanega izdajatelja, ki zagotavlja verodostojnost in popolno zaščito domene ter popolno varnost opravljanja spletnih nakupov in posredovanja osebnih podatkov.

Transakcijski račun za plačilo po predračunu:
IBAN SI56 6100 0002 2143 410
Delavska hranilnica d.d. Ljubljana

SWIFT BIC KODA: HDELSI22

Dostava in vračilo

Naročilo bo dostavljeno s strani dostavne službe DPD, vendar si spletna trgovina Kreativne igrače pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnila bolj učinkovito.

Strošek pakiranja in pošiljanja je odvisen od višine naročila in načina plačila.

Slovenija:

 • Strošek pakiranja in dostave znaša za vsa naročila 4,90 €
 • Strošek plačila po povzetju znaša 1,5 €.

Hrvaška:

 • Strošek pakiranja in dostave znaša za vsa naročila 7,00 €.
 • Plačilo po povzetju ni mogoče.

Naročeni izdelki na zalogi bodo odposlani naslednji delovni dan od naročila, najkasneje v 2 delovnih dneh. Izdelki, ki niso na zalogi bodo dostavljeni v naveden roku dobavljivosti, razen v primeru nepredvidljivih dogodkov na katere spletna trgovina Kreativne igrače ne more vplivati (naravne katastrofe, nepričakovan zamik dostave s strani dobaviteljev, ipd.). Pri plačilu po predračunu se naročilo odpremi, ko plačilo prispe na račun podjetja. 

Plačnik dostave je kupec. Stroške vračila izdelkov v primeru pravice, ki jo ima kupec po Zakonu o varstvu potrošnikov za sklepanje pogodb na daljavo krije kupec.

Akcije

Popusti se med seboj ne seštevajo, v kolikor v pogojih akcije ni navedeno drugače. Pri vsakem nakupu je možno uporabiti eno promocijsko kodo.

Postopek nakupa

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupec ima v roku ene ure možnost preklica naročila. V spletni trgovini Kreativne igrače so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Spletna trgovina Kreativne igrače naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo izvede ali z razlogom zavrne. Spletna trgovina Kreativne igrače lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Spletna trgovina Kreativne igrače v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

Izdelke je možno vrniti v 14. dneh od prevzema. Izdelki morajo biti ob vračilu zapakirani v originalni nepoškodovani embalaži, nespremenjeni količini in brezhibni. V primeru vračila kupec izdelka ne sme uporabljati! Stroške vračila izdelkov krije kupec.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je enak kot za fizične osebe, le da je ob zaključku naročila potrebno vpisati še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila. Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14. dneh ali vračila kupnine kot to velja za potrošnike (fizične osebe).

Varnost

Spletna trgovina Kreativne igrače uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Spletna trgovina Kreativne igrače v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Pravila nagradnih iger 

Organizator nagradnih iger je podjetje MY SOFY d.o.o., Koželjskega ulica 2, 3320 Velenje, DŠ: SI43099670

1. Pogoji sodelovanja 
V nagradni igri lahko sodelujejo vsi, razen tistih, ki so zaposleni pri organizatorju te nagradne igre.

2. Kako sodelovati v nagradni igri
Odgovorite na nagradno vprašanje, če je le-to postavljeno in vpišite obvezne podatke (ime, e-naslov). 

3. Podelitev nagrad 
Nagrado prejme tisti, ki ga bo določil računalniški žreb ob prisotnosti 2 članske komisije. V nagradni igri sodelujejo vsi pravilno poslani odgovori, ki ustrezajo pogojem, navedenim pod točko 2. in ki bodo prispeli do konca trajanja posamezne nagrade igre. Nagradno žrebanje bo potekalo prvi delovni dan po koncu nagrade igre v prostorih podjetja MY SOFY d.o.o.

4. Izplačilo nagrade v gotovini in prenos nagrade 
Zamenjava nagrade za gotovino ni možna. Prenos nagrade na tretjo osebo ni možen.

5. Davki in akontacija dohodnine
Nagrada je vredna manj kot 42 EUR, zato akontacije dohodnine ni potrebno odvesti.

6. Obvestilo in dostava nagrad
Pred izročitvijo nagrad organizator nagradne igre kontaktira nagrajence, da mu v roku 30 dni posredujejo še preostale potrebne osebne podatke: ime in priimek, naslov, telefonsko številko. Prejemnik nagrade bo le-to nato prejel po pošti.

7. Odgovornost
Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi, ki bo navedena na izpolnjenemu obrazcu. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k nagradni igri izrecno strinjajo. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo.

8. Pravila nagradne igre
S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti, štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki.

9. Uporaba osebnih podatkov
Nagrajenci nagradne igre dovoljujejo objavo posredovanih osebnih podatkov (imena in priimka) na Facebook strani, Instagramu in spletni trgovini Kreativne igrače. Seznam nagrajencev hrani podjetje MY SOFY d.o.o., Koželsjkega ulica 2, 3320 Velenje. S sodelovanjem v nagradni igri udeleženec nagradne igre dovoli organizatorju zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. I. RS, št. 86/2004, 67/2007). Z sodelovanjem v nagradna igri udeleženec dovoli obdelavo podatkov v oglaševalske namene.

10. Preklic sodelovanja
Sodelujoči lahko kadarkoli zahteva preklic sodelovanja v nagradni igri. Odstranitev sodelujoči zahteva pisno na naslov organizatorja MY SOFY d.o.o., Koželsjkega ulica 2, 3320 Velenje. 

11. Reševanje pritožb
Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

12. Končne določbe
Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook straniInstagramu in spletni trgovini Kreativne igrače

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina Kreativne igrače se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Osebne podatke bo uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Spletna trgovina Kreativne igrače bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. 

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, 
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • želja uporabnika o odjavi od prejemanja oglasnih sporočil se bo spoštovala.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Kreativne igrače se trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da spletna trgovina Kreativne igrače ne uspe popraviti podatkov v spletni trgovini. V takem primeru, bo spletna trgovina Kreativne igrače kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Spletna trgovina Kreativne igrače mnenja, ki jih napišejo obiskovalci, pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Spletna trgovina Kreativne igrače ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.

Čeprav se spletna trgovina Kreativne igrače trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Pritožbe in spori

Spletna trgovina Kreativne igrače spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost in vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb.

Spletna trgovina Kreativne igrače bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala ter ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Spletna trgovina Kreativne igrače se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si spletna trgovina Kreativne igrače prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi spletna trgovina Kreativne igrače ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletna trgovina Kreativne igrače, ki kot ponudnik izdelkov omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Kliknite tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Velenje, 7. 9. 2023