Miselne igre za otroke

Miselne igre razgibavajo male sive celice in to je nujna telovadba za otroške možgančke!

Za miselne igre za otroke lahko uporabimo vse igrače, ki so povezane z reševanjem različnih ugank, problemov ali vadbo in krepitvijo spomina. Igra s funkcionalno oblikovanimi in kakovostno izdelanimi miselnimi igrami za otroke izboljšuje njihov možganski potencial. Med zabavnim igranjem otrok veliko razmišlja, se uči in uri v pridobivanju različnih veščin. Atrakitvni izzivi različnih ugank so kot nalašč za male mislece saj jih ti zelo radi rešujejo. 

Zabavne miselne igre za otroke -  puzzle so že od nekdaj priljubljene in danes jih najdete v nešteto varijacijah. Iskanje in sestavljanje različnih koščkov, ki tvorijo eno celoto je odličen način za krepitev razmišljanja in urjenje spomina. Matematične miselne igrače za otroke so namenjene učenju števil, osnovnih računskih operacij in utrjevanju znanja. Odličen primer takšnega miselnega igranja in učenja obenem je igrača in učni pripomoček Newmero. Inovativen izum danske oblikovalke je popolna miselna igra za zgodnje učenje matematike.

Tudi klasična lesena sestavljanka, ki omogoča tvorjenje različnih likov je idealna igrača in miselna igra za razvoj vidno-prostorske inteligentnosti otroka. Lesena natikanka s priloženimi aktivnostnimi karticami bo čudovita spodbuda za razvoj malčkovih miselnih sposobnosti in logičnega razmišljanja. Med igro s takšno igračo otrok z natikanjem likov razvija tudi fino motoriko. Tudi različne družabne igre imenito opravljajo funkcijo miselnih iger in lahko pritegnejo k igri razmišljanja celo družino.

Kreativne igrače imajo zabavno poučne igre za otroke in izzivalne miselne igrače za otroke.

Smart Games je postal pravi pojem v svetu otroških miselnih iger in zadnje čase je vedno bolj priljubljen. Igra se na različnih težavnsotnih stopnjah. Ločen je po starosti, razvojnih stopnjah in je celo tematsko obarvan tako za fante kot za deklice. Omogoča nagajivo zabavno igranje po težavnostnih stopnjah tako, da otrok ne obupa prehitro ali se ne naveliča igre. Ne smemo pozabiti omeniti tudi legendarni Ravensbuger, ki je nekako že kar kralj ugank in otroškega reševanja miselnih zapletov. Seveda si ne pozabi ogledati tudi naših drugih izdelovalcev miselnih iger in igrač. Kreativno reševanje katerega koli izziva poiščeš pod našo kategorijo didaktične igrače. Tukaj najdeš številne poučne igre za otroke . Vsaka od njih je izjemna na svoj način in prilagojena točno določeni starosti otroka. Izberi starosti primerne miselne igrače za otroke že od 1. leta dalje. Te bodo otroku v veliko pomoč pri učenju osnov matematike v vrtcu ali šoli. Otrok se najlažje uči med igro zato je to najuspešnejša metoda. Naj bodo zabavni izzivi za otroke vedno povod za urjenje spomina, logike in koncentracije.

"Mislim, torej sem" je znameniti izrek znanega filozofa in življenje v celoti je ena sama miselna igra. Ves čas nam postavlja zanke in uganke, ki jih moramo tako ali drugače rešiti. Zato so za otroka dobrodošle in nujne vse igrače, ki ga spodbudijo k razmišljanju!

Pa razmislite še vi, kakšnih igrač za miselno igro si vaš otrok želi.

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 133

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 133

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5