Didaktične igrače

Ko iščemo didaktične igrače, imamo najpogosteje v mislih igrače, ki so namenjene za različne didaktične igre, med katerimi se otroci skozi igro učijo.

Didaktične igrače so precej ohlapen pojem, ker je v bistvu vsaka igrača didaktična ali poučna. Namreč otrok se med igro z vsako igračo nekaj nauči. So pa na trgu igrač didaktične kot takšne najbolj izpostavljene tiste, ki konkretno učijo in imajo točno določen izobraževalni cilj.  Torej prava didaktična igrača je recimo ura za učenje časa, dober primer so črke za otroke ali igrača za učenje barv.

Precej je v uporabi tudi termin didaktični pripomočki, kamor se po našem mnenju najbolje uvrstijo pripomočki za razvoj finomotoričnih in grafomotoričnih spretnosti. Za matematične spretnosti, učenje računanja, branja ali risanja. Tukaj spadajo različni delovni zvezki, pisala, barvice, knjige za učenje risanja  in podobno.

Bistvo razvojne igrače za didaktične igre je njihov poučnost in dejavnost, ki otroku na zanimiv način približa učenje s pomočjo igre.

Najpomembnejše je, da se otroci igrajo, ker to radi počnejo. Igra je otroku prirojena in nujno potrebna za njegov kognitivni in motorični razvoj.  Ko se otroci učijo ob igri in brez prisile dosegajo najboljše rezultate! Zato je nujno, da otroci razvijejo močan in pozitiven interes do takšne igre. Če ima otrok dobre igrače sevede to ne bo nobena težava za starše doma in učitelje v vrtcu ali šoli.

Za bolj grafičen prikaz primera odličnih didaktičnih igrač vam ob koncu zapisa želimo izpostaviti še posebej poučno igračo. Ta je po našem mnenju in ne samo našem, vrhunska in ena najboljših! Perfekten primer igrače za zgodnje učenje matematike! Prejela je vrsto priznanih mednarodnih nagrad in bila zelo dobro sprejeta s strani staršev in otrok po celem svetu! Newmero pološčice za visoko igralno vrednost, fantastično oblikovanje in kakovost žanjejo val za valom velikega navdušenja.

Priporočamo!

Seveda boste v Kreativnih igračah našli še vrsto drugih dobro izbranih igrač, ki izpolnjujejo vse kriterije za najboljše didaktično igračo. Vljudno vas vabimo k ogledu in nakupu, za vašega otroka primerne didaktične igrače.

Prikaži večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 662

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 662

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5