Grapat

Grapat je nova filozofija igre in nov pojem za lesene igrače izdelane drugače!

Ustvarjalni navdih španskega kreatorja domišljijske - kreativne igre z lesenimi igračami Grapat prihaja izključno iz narave. Pri oblikovanju novega sveta lesenih igrač je bila ključna ideja za ustvarjalca , da otrok potrebujejo le nekaj nestrukturiranih osnov za kreativno ustvarjanje igre in gradnje lastnih domišljijskih svetov. To so kreativne lesene igrače v najvišjem pomenu besede. Preproste lesene figurice, skodelice, posodice, in drugi materiali različnih barv in oblik - loose parts, v odtenkih letnih časov zagotovijo otroku naravna vrata za vstop igro s popolnoma naravnimi igračami. Že malčki in mali otroci bodo z veseljem segli po čudovitih kosih ročno izdelanih in obarvanih lesenih igrač.

Svobodna in bogata igra otroka z zelo malo igračami, ki jih ima ta na voljo je bila povod za nastanek nove filozofije pri izdelovanju naravnih lesenih igrač. Hči zakoncev Grapat je neovirano z vnaprej določenimi idejami ali igrami ustvarjala svoje svetove iz predmetov , ki jih je našla doma ali zunaj v naravi.  S svojo novo pridobitvijo se je intenzivno igrala veliko veselih ur. Odločilno je spoznanje, da ko otrok uporabi svobodo domišljije, njegova igra postane nekaj kar sam jemlje zelo resno. Pri tem trdo dela ure in dneve potopljeni v svet vesolja, ki ga je sam ustvaril. 

Ta igralni navdih pridobljen s hčerino izkušnjo je ustvaril  nov svet domišljijskih - kreativnih, nestrukturiranih lesenih igrač za open-ended play.  Sedaj so na voljo takšne vrhunske igrače, ki omogočajo najboljšo igro za razvoj domišljije tudi za druge otroke na način, kot ga je imela njuna hči.

Igrače Grapat-a so open-ended rekviziti za otroke, ki jih ti uporabljajo tako kot želijo in gradijo domišljijo. Preproste lesene figurice Nins, skodelice, sklede, kroglice in kocke so jedro ponudbe naravnih lesenih igrač. Vse igrače so ročno izdelane iz lesa najvišje kakovosti in obarvane v zemeljskih, naravnih odtenkih z vidno strukturo naravnega lesa. Igrače ohranjajo naravne lastnosti lesa dotik, vonj in zvok, ki dajejo otoku pomembno doživetje igre z naravnimi igračami.

Loose parts so tudi velika značilnost serije lesenih igrač Grapat, ki ponuja veliko različnih možnosti za igro in rast z otrokom na vsaki stopnji njegovega razvoja. To so različne kolekcije grapat nins,  tomten, simple little things in mandala. Nazadnje se je zbirki pridružil še veličastni Grapat Wild.

S svojo sposobnostjo premikanja, razvrščanja, zlaganja, razporejanja in skrivanja loose parts od otrok zahtevajo, da rešuje in raziskujejo probleme, se sprašuje in ocenjuje ter nenehno spreminja svojo igro, ne da bi se tega sploh zavedal. Materiali loose parts so tudi igrača sami po sebi ali pa odlično sodelujejo v povezavi z drugimi igračami ali materiali, kot sta glina ali tkanina. To so ustvarjalne igrače, ki jih je vedno lepo videti in imeti v bližini!

Preberi večManj

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 65

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Izdelki od 1 do 18 od skupaj 65

Stran:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4